GÜNEYDOĞU ANADOLU BELEDİYELER BİRLİĞİ AKADEMİ BİNASI
Başlangıç Tarihi: Nisan 2015
Bitiş Tarihi: Ağustos 2015
Diyarbakır İli, Kayapınar İlçesi, Mezopotamya Mahallesi sınırları içerisinde Şanlıurfa Bulvarı üzerinde yer alan Otogar mevkiinde konumlanan Akademi binası olarak tasarlanmış olan projemizin teknik ve tasarımsal özellikleri şu şekilde;
- Yapımız Bodrum, Zemin ve 3 Normal kattan oluşmaktadır.
- Dikdörtgen yapı formunda tasarlanmış olup 40.25 metre ve 26.80 metre boyutları ile yaklaşık 1.080 m2 taban alanına sahiptir. Yapımız avlu alanları azaltılıp çıkma alanlarımız eklenince yaklaşık 4.850 m2 kapalı kullanım alanına sahiptir.
- Proje konumlandığı Diyarbakır İlinin tarihi avlulu yapıları göz önünde bulundurularak yapının iç kısmında 13.95 Metre uzunluk ve 9.80 Metre uzunluklarında bir avlu barındırmakta
- Diyarbakır İlinde yer alan On gözlü köprünün mimarisi baz alınarak yapının pencere sistemi ve kat geçişleri tasarlandı.
- Diyarbakır İlinde doğal bazalt taşı sönmüş bir şekilde bulunmakta ve şehrin en önemli yapı motifi olarak yer almaktadır. Bu sebeple dış cephede kat silmeleri dişi bazalt taşları olarak tasarlandı. İç cephede yer alan kütüphane ve avlu hacimlerinin zemin ve duvar döşemeleri aynı şekilde dişi-erkek bazalt taşları ile sağlandı.
- Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan komşu bölgelerin motifleri olan Mardin taşı ve Ahlat Taşı motiflerinden faydalanılarak dış cephemiz şekillendi.
- Yapımız Akademi binası olarak tasarlanmasından mütevellit hacimsel olarak;
- 14 adet kadın ve 14 adet erkek olmak üzere 28 adet süit (banyo-wc-oda) tarzı yatak odası ,
- 8 adet seminer odası
- Cep sineması
- Kütüphane
- İdari Toplantı odası
- Yemekhane
- Kreş ve Oyun Alanları
- 2 adet çamaşır odası
- 250 m2 yeşil teras ve 137 m2 avlu alan
- Her katta 35 m2 eyvan alanı
- İdare odaları , ortak kullanım alanları oluşmaktadır.
- Proje Statik açıdan Betonarme olarak çözüldü. Sürekli temeller ve deprem perdeleri ile binanın ana iskeleti oluşturuldu. Bina Dilatasyon plakaları ile farklı kullanım alanları ve farklı hacimler olarak çalışacak şekilde ayrıştırıldı.
- Projenin mekanik ısıtma ve soğutma sistemi VRF havalandırma kanalları sayesinde sağlandı. Proje sıhhi ve ısıtma tesisatı bina ömrü baz alınarak tasarlandı.
- Proje halojen free kablolarla komple tesisatı tasarlandı. Jeneratör ve Trafo sistemi yapı ömrü baz alınarak belirlendi. Elektrik aksamları tasarlanırken yapının kullanım ömrü ve kullanım amacı göz önünde bulunduruldu.
- Yapının çatısı sandviç panel plakalar ile oturtuldu.